SSRK Skellefteå/I.Björne
Öppen träning med SSRK Skellefteå Senaste tema för träningen var rallylydnad. Duktiga Anna J berättade lite om hur rallylydnad går till för ett 15-tal hundar med ägare. Därefter fick de som ville prova på de banor Anna fixat och Anna hjälpte också till med tips och förklaringar. En trevlig och uppskattad träning! Datum för nästa träning kommer här och på vår fb-sida. Alla hundar som är vaccinerade och minst 4 månader gamla är välkomna! Träningen kostar inget, men du får gärna bli medlem i SSRK! För information om hur du blir medlem se http://www.ssrk.se/medlem/har- blir-du-medlem
Så var årets sista retrieverprov avklarat. Provvädret var inte det bästa med diverse regnskurar. Provdeltagarna var ändå vid gott mod och gjorde sitt bästa med sina hundar. En hund i öppen klass, Wijmas Springroll med matte Sara Ekenstedt, lyckades ta hem ett 1:a pris genom ett fint arbete. Även i nybörjarklassen gick en av de deltagande hundarna, Anki Fältmans Glen Louch Bright Blue Rose, till 1:a pris. Övriga resultat finns på SSRK prov.
VB-avdelningens ÅRSMÖTE Pga Covid19 skjuts årsmötet upp till maj/juni, då vi hoppas kunna ha ett fysiskt möte. Vi återkommer med närmare upplysningar om tidpunkt för mötet. /Styrelsen VB- avdelningen
SSRK Västerbottens Utställning i Byske lördagen den 28/5 2022 Plats: Föreningshuset i Byske Anmälan och betalning: Görs på SSK webbanmälan här: https://hundar.skk.se/internetanmalan/start.aspx senast 1/5, 2022 klockan 12:00. Betalning bankgiro 5630–7226 IBAN: SE2180000842029833544779 BIC SWEDSESS. Medlemskap i arrangerande klubb krävs. Domare: Börje Johansson: Flatcoated retriever och Amerikansk cocker spaniel och även reservdomare. Lena Hägglund: Welsh springer spaniel, Engelsk springer spaniel, Curly coated retriever, Nova scotia duck tolling retriever och Chesapeake bay retriever. Katja Korhonen: Golden retriever, Labrador retriever, Clumber spaniel, Field spaniel, Sussex spaniel, Irländsk vattenspaniel och Cocker spaniel. Vi förbehåller oss rätten till domarändring vid överanmälan. I första hand flyttas valpar. Anmälningsavgifter: Valp I (4–6 mån), Valp II (6–9 mån) 200: - Juniorklass (9–18 mån), Unghundsklass (15–24 mån) 400: - Jaktklass, Öppenklass (från 15 mån-8 år) 400: - Championklass 400: - Veteranklass (från 8 år-) 200: - Kontakt och frågor: Renee Vikstedt E-post: reneevikstedt65@gmail.com Robertsforsvägen 39 937 33 Bygdsiljum Mobil 070–3464440 (+46 703 464 440) Vi reserverar oss mot förändringar och eventuella begränsningar som kan komma att ske, då vi avser att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Välkommen till en trevlig utställningsdag i Byske!
Andrea Stenlund med Mincados Wildest Dream fick högst poäng i NKL (89 p)
Lisa Håkansson med Searover Copy Drake och Ann Stenman med Masterkeys Fax Dove fick första pris i EKL Med bara ett poängs skillnad mellan ekipageen vann Lisa Håkansson med sina 89 poäng.
Apportering, grund Plats: Löparnäs - utomhus Start: 10 Maj 2022 Tid: 18.00 - 19.30 Pris: 1200:- Kursledare: Susanna Johansson Antal tillfällen: 5 Timmar: 10 studietimmar á 45min Antal deltagare: 6-8st I samarbete med SSRK Skellefteåsektionen Denna kurs riktar sig till dej med en hund som arbetar med att apportera. Främst till retriever och spaniel. Men även andra raser med denna arbetsuppgift tex stående fågelhundar är varmt välkomna. Även ni med raser som inte faller in under ovannämnda, men har ett intresse av att lära er hund apporteringens grunder är välkomna. Inga förkunskaper krävs, men det är en fördel om din hund kan vara lös och komma på inkallning, då vi arbetar mycket med lösa hundar. Hunden bör inte vara skotträdd. Om någon vill vara med och har en skottberörd hund så meddela detta innan kursstart. Vi använder bara skott i undantagsfall och kan planera in detta till sista momentet vid ett tillfälle. Hunden skall vara minst 6 månader och vaccinerad. Intyg på detta ska visas för instruktören vid första kurstillfället. Vi arbetar med stadga, följsamhet, grepp och samarbetsvilja. Vi går igenom grunderna för markering (kastad dummy) med och utan störningar. Under kursens gång fås information om de olika provformer som finns för Spaniel och Retriever. Teorin tar vi under tiden vi tränar, genom att ge våra hundar ett tillfälle att öva sig i passivitet. På denna kurs använder vi tygdummies. Tänk på att vi kommer att vara ute hela tiden så lämplig klädsel och ev. något att sitta på tex pall/stolsryggsäck. Flexikoppel är inte tillåtet, har du inget annat så finns det koppel att låna.
Dirigering, grund Plats: Löparnäs - utomhus Start: 12 Maj 2022 Tid: 18.00 -19.30 Pris: 1200:- Kursledare: Susanna Johansson Antal tillfällen: 5 Timmar: 10 studietimmar á 45min Antal deltagare: 6-8 st I samarbete med SSRK Skellefteåsektionen Denna kurs riktar sig till dej med en hund som arbetar med att apportera vilt. Främst till retriever och spaniel. Men även andra raser med denna arbetsuppgift tex stående fågelhundar är varmt välkomna. Även ni med raser som inte faller in under ovannämnda, men har ett intresse av att lära er hund apporteringens grunder är välkomna. För denna kurs är det krav på att hunden kan apportera, dvs springa ut, gripa och leverera in till sin förare. Hunden bör inte vara skotträdd. Om någon vill vara med och har en skottberörd hund så meddela detta innan kursstart. Hunden skall vara minst 12 månader och vaccinerad. Intyg på detta ska visas för instruktören vid första kurstillfället. Vi arbetar med stadga, följsamhet, grepp och samarbetsvilja. Vi går igenom grunderna för dirigering. Under kursens gång fås information om de olika provformer som finns för Spaniel och Retriever. Teorin tar vi under tiden vi tränar genom att ge våra hundar ett tillfälle att öva sig i passivitet. På denna kurs använder vi tyg- dummies. Tänk på att vi kommer att vara ute hela tiden så lämplig klädsel och ev. något att sitta på tex pall/stolsryggsäck. Flexikoppel är inte tillåtet, har du inget annat så finns det koppel att låna.
Första pris i nybörjarklass  fick Carin Lindberg, Nina Näslund,Katarina Nordström, Andrea Stenlund, Gun-Britt Samuelsson, Solveig Larsson  samt Susanna Johansson med  båda sina hundar.
Copyright SSRK Skellefteå /Ingrid Björne
SSRK SKELLEFTEÅ
PROVLEDARUTBILDNING I SKELLEFTEÅ FÖR RETRIEVER B-PROV Utbildningen äger rum 9—10 maj Utbildningen leds av Bertil Furberg Information får du av Gunhild 073 8038930 eller Birgitta 070 6317173 Anmäl dig senast 30 april till Birgitta E-post: bia.holmqvist@hotmail.com
Jaktapporteringshelg i Umeå med Eva Thorén Söderström 23-24 maj Inbjudan
Närmare 30 hundar deltog i sektionens WT den 27 juni 2020. Evenemanget gick av stapeln på Susaanas och Mikaels härliga marker i Löparnäs. Tack för lånet! Vädret var fantastiskt, om än något varmt för de fyrbenta. Sju NKL- hundar lyckades uppnå den magiska gränsen för den röda förstaprisrosetten! Vi gratulerar! Bäst av alla var Helena Norlunds flat Flatterhaft Night of Passion med hela 98 poäng av 100 möjliga! Bra jobbat! Stort tack till alla glada och trevliga deltagare och alla duktiga, hårt arbetande funktionärer!
Excellent i Nybörjarklass Swidjan´s Living With A Dream Saga Stenwall Skummarängens Höststorm Leif Öström
Excellent i Öppen klass Balswad Northern Star Ingrid Björne Hunters Guilds Tundra Hildegun Forsner